הוראות שימוש ואחזקה

 

הוראות הפעלה אחזקה וניקוי

יש לנקוט באמצעי הזהירות הבאים :

  1. ההוראות שלהלן מספקות עבורך מידע שימושי על בטיחות בנושאי התקנה, שימוש ותחזוקה ומסייעת במניעת תקריות  ותאונות אפשריות. על כן – קרא אותם בתשומת לב.
  2. הסר את האריזה וודא שהמכשיר שלם וללא פגע
  3. במידה והכבל / התקע שסופקו פגומים, עליך להחליפו מול נציג החברה.
  4. לפני חיבור המכשיר, וודא כי המתח הראשי תואם לנתון המופיע על התווית. המכשיר עלול להיפגע במידה והמתח אינו מתאים.
  5. במידה והתקע לא מתאים לשקע, על אדם מוסמך להחליפו בתקע מתאים. כמו כן עליו לוודא שהחלק של כבלי השקע מתאים  לקליטה של החשמל ממכשירך.
  6. באופן כללי, השימוש במתאם מרובה תקעים ו/או שלוחות אינו ממומלץ. במידת הצורך, אנא השתמש במתאם, פשוט או מרובה, ושלוחות רק בהתאם להוראות הבטיחות בפועל, תוך וידוא כי אין חריגה מגבול קיבולת הקליטה המצוין על המתאם הפשוט ועל השלוחות, ומגבול המתח המקסימלי המצויין על המתאם המרובה.
  7. יש להשתמש במכשיר זה למטרתו הייחודית בלבד. כל שימוש אחר ייחשב כבלתי הולם ועל כן מסוכן. היצרן אינו נושא באחריות לכל נזק הנגרם משימוש בלתי הולם, לא נכון או לא זהיר במכשיר. המכשיר מיועד לשימוש משקי בית בלבד.
  8. להגנה מפני שוק חשמלי, אין לטבול את הכבל, התקע או כל חלק אחר של המכשיר במים או בנוזל כלשהו.
  9. אין להשתמש במכשיר בקרבת חומרים נפיצים, מתלקחים בקלות, גז או להבה חשופה.
  10. אין לאפשר לילדים או לאנשים בעלי מוגבלות להשתמש במכשיר ללא השגחה מתאימה. פיקוח צמוד הינו הכרחי כאשר המכשיר נמצא בשימוש של ילדים.
  11. אין להשתמש באביזרים אחרים למעט האביזרים אשר סופקו לך על ידי היצרן / יבואן. שימוש בתוספות של אביזרים שאינם מומלצים על ידי היצרן עלולים לגרום לסכנה או פציעה.
  12. אין למשוך את הכבל הראשי או את המכשיר עצמו על מנת לנתקו מהשקע.
  13. יש למנוע מהכבלים להיתלות מקצה של שולחן או מלבוא במגע עם משטח חם.
  14. נתק את התקע כאשר המכשיר אינו נמצא בשימוש או בזמן ניקויו. אפשר למכשיר להתקרר לפני הכנסה או הוצאה של חלקים, ולפני ניקויו.
  15. המנע ממגע עם משטחים חמים. השתמש בידיות
  16. בעת הפעלת התנור, שמור על רווח מינימלי של 10 ס"מ מכל צד של התנור על מנת לאפשר אוורור מספיק.
  17. המנע מלהניח את החומרים הבאים על התנור: קרטון, פלסטיק, נייר וכדומה
  18. המנע מאחסון חומרים בתנור כאשר אינו בשימוש, למעט האביזרים המומלצים על ידי היצרן.
  19. המכשיר מכובה רק כאשר הוא מנותק מהחשמל. החזק תמיד את התקע, אך המנע ממשיכת הכבל.
  20. שים לב! מקם את תנור הפיצה במיקום מתאים בכדי שתוכל לפתוח את הדלת בקלות מצד ימין ומצד שמאל. אל תפתח את התנור כאשר הינך עומד מולו, בכדי להימנע ממגע עם האדים החמים. פתח את הדלת באותה צורה בה אתה פותח מכסה של סיר רותח.
  21. שמור על הוראות אלו.

 

 

 תנור פיצה מקצועי של דונה איטליה להכנת פיצה

תנור הפיצה המקצועי של דונה איטליה הינו תנור אלקטרוני אשר פותח במיוחד להכנת פיצות, המכיל בתחתיתו אבן חסינת אש - אשר המאפיינים העיקריים שלה הם פיזור חום בצורה שווה וספיגת הלחות האצורה בבצק האפייה. התנור נועד לשימוש ביתי – לאפיית פיצות פריכות אותנטיות האפויות על אותה אבן אשר משמשת בתנורי עץ של הפיצריות המפורסמות בעולם.הוא מותאם במיוחד לשימור ניחוחות וטעמים של בצק קפוא וטרי. יש להפשיר את הפיצה טרם הפעלת התנור.

הוראות הפעלה

  1. לאחר חיבור התקע לשקע הראשי, הפעל את התנור באמצעות הידית המסומנת בשנתות, וכוון אותה ל-  ½ 2
  2. יש להשאיר מכסה עליון פתוח ולחמם את התנור במשך 10 דקות. לאחר מכן יש לסגור את המכסה לעוד דקה וחצי.אז, יגיע התנור לטמפרטורה האופטימלית לאפיית פיצה.
  3. לפני הכנסת פיצה על משטח האפיה, וודא תמיד שנורית האפיה דולקת. את הפיצה יש להכניס לתנור רק כאשר נורית האפיה דולקת, כיוון שזוהי האינדיקציה לכך ששני מקורות החימום פועלים וכך תישמר רמה קבועה של טמפרטורה  על מנת להבטיח אפיה מושלמת של הפיצה.

אם נורית תכנית האפיה נכבתה לאחר זמן החימום המקדים, פתח את מכסה התנור למשך 2 דקות בערך, עד שהנורה תדלק בחזרה.

  1. לאחר שהפיצה הוכנסה לתנור, סגור את המכסה וודא כי הידית המסומנת בשנתות עדיין נמצאת על -1/2 2. לאחר אפיה של  3 דקות ,הפיצה מוכנה. במידה ויש תוספות על הפיצה או העדפה לפיצה אפויה יותר, יש להמשיך לאפות עוד 30 שניות עד דקה, לפי טעם הלקוח.
  2. בין אפיית פיצה אחת לשניה, השאר את מכסה התנור פתוח למשך 2 דקות בערך, כך שנורית תכנית האפיה תהיה תמיד דולקת כאשר הפיצה הבאה מוכנסת לתנור. הדבר בא להבטיח שמקורות החימום פועלים גם הם (העליון יזהר בצבע אדום) במהלך האפיה.
  3. להעברת הפיצה לקרש ההגשה, השתמש בפלטה.
  4. חשוב: אל תאפשר לתוספות מהפיצה להתבשל (שמן, עגבניות, גבינה וכד'), ליפול על משטח האפיה , כיוון שהאבן תספוג את הנוזלים שהם מכילים. הכן את התוספות בצורה שישארו על הפיצה, ולא יפלו על האבן.
  5.  זכור תמיד כי המאפיין החשוב ביותר של משטח האפיה של הפיצה הוא האבן חסינת האש. האבן עשויה מרכיבים אשר נבחרו בקפדנות על ידי היצרן, כך שתשמור את החום בצורה טובה ותפזרו באופן שווה, תוך ספיגת הלחות מהבצק. רק באמצעות שיטה זו, של מגע ישיר עם האבן חסינת אש, ניתן לאפות פיצה ב 4/3 דקות, תוך שמירה על ערכיה התזונתיים.

 

תחזוקה וניקוי המכשיר (תנור הפיצה המקצועי של דונה איטליה)

נקה לאחר ניתוק התקע מהשקע. ולאחר שהתנור התקרר.

נקה את הצד החיצוני של התנור עם מטלית לחה או נוזל הברקה. לעולם אל תרטיב או תשטוף את משטח הבישול. פשוט נקה באמצעות מטלית מטבח, או השתמש בפלטה או בשפכטל לסילוק שאריות.

אין צורך בכל תחזוקה נוספת.

יתכן כי אבן הבישול תקבל גוון כהה עם תדירות השימוש – זה דבר טבעי.

זהירות

  • וודא כי המכשיר מנותק מהשקע לפני ניקויו.
  • אל תשתמש במסיר שומנים לניקוי בסיס האפיה ואל תשפוך מים קרים לאבן כאשר היא עדיין חמה, יש סכנה שהשוק התרמי יסדוק אותה.
  • לעולם אל תטבול את המכשיר במים.חלקים חשמליים עלולים להינזק
  • לעולם אל תיגע באבן הבישול כאשר המכשיר פועל וגם כאשר הוא כבוי אך עדיין חם.
  • חשוב! אין להוסיף, לכסות או להצמיד לתנור חומרים שונים, אביזרים או כלים מכל סוג שהוא.

 

 

המסלולים שלנו