מגלים את איטליה – טרנד הבריאות בפיצה

מגלים את איטליה – טרנד הבריאות בפיצה

דונה איטליה

מי היה מאמין שפיצה יכולה להיחשב כאוכל בריאות? כל מה שצריך זה מרכיבים טבעיים ואיכותיים והרבה אהבה לפיצה
החיים שלנו מהירים, הזמן שלנו קצר, ומהרגע שאנחנו קמים בבוקר יש תחושה שאנחנו במעין מירוץ שקשה לראות את הסוף שלו. וכשחיים בקצב מסחרר שכזה, אחד הדברים החשובים ביותר הוא להעניק לגוף שלנו מזון בריא ואיכותי. אבל איך עושים את זה בשגרה הלחוצה? טרנד חדש של פיצה בריאה וטעימה מציע פתרון שקל מאוד להתאהב בו.

מרכיבים טבעיים שנבחרו בקפידה
מכירים את הביטוי "אתם מה שאתם אוכלים"? ובכן, זה נכון גם לגבי פיצה.
אם אתם רוצים לדעת איך מכינים פיצה מזינה שימו לב למרכיבים שלה. פיצה איטלקית בריאה תכיל רכיבים טבעיים וטריים בלבד. לדוגמה, תוכלו להכין את הרוטב באופן עצמאי בבית מעגבניות טריות ולהוסיף קצת שום ותבלינים בשביל הטעם, או לבחור ברטבים איכותיים מוכנים מראש. כדאי גם לוותר על גבינה צהובה ארוזה ולהשקיע בגבינת מוצרלה איכותית.
ועוד טיפ לסיום – במקום מוצרלה מגורדת מראש, בחרו בגוש מוצרלה וגרדו אותו על הפיצה או חתכו למדליונים עגולים. באופן זה תצליחו לשמור על הטעם והניחוח המיוחד של המוצרלה.

נותנים כבוד לבצק ומוותרים על תוספת סוכר
פיצה ביתית ומזינה לא צריכה להכיל תוספת של סוכר. אם בחרתם עגבניות איכותיות תהיה בהם את כל המתיקות הדרושה. גם לבצק שאתם מכינים אין צורך להוסיף סוכר. להיפך, אם בחרתם קמח איטלקי איכותי או בקמח סמולה המתאים להכנת פיצה, תצטרכו להוסיף רק מים, מלח ומעט מאוד שמרים.
אך רכיבים איכותיים זוהי רק ההתחלה; כשמכינים פיצה בתנור בבית חשוב מאוד להתייחס לבצק בכבוד ולתת לו את הזמן שלו, או במילים אחרות – התפחה ארוכה. פיצה בריאה עם בצק פריך ועשיר בטעמים אפשר להכין מבצק שתפח למשך 24 שעות, אז אם אתם מתכננים לאכול פיצה, כדאי להתחיל בהכנת הבצק יום לפני כן. אפשרות נוספת היא לבחור פיצה קפואה איכותית של דונה איטליה המיוצרת מרכיבים טבעיים בלבד, מקמח איכותי וללא תוספות של סוכר או חומרים משמרים.

חוזרים לשיטות ההכנה המסורתיות
פיצה מרגריטה אמיתית או כל פיצה איטלקית אחרת מומלץ מאוד להכין בתנור המסוגל להגיע לטמפרטורות גבוהות, אם אפשר – קרוב ל-400 מעלות. את התנור יש לחמם מראש, ולפני שמכניסים את הפיצה חשוב לוודא כי הוא הגיע לטמפרטורה הנכונה. כיום גם תוכלו למצוא "גדג'טים" רבים כגון אבן לפיצה, שיסייעו לכם לשפר את הטעם של הפיצה ולהתקרב לארומה האופיינית לאיטליה. ואם אתם כבר ממש מוכנים להתחייב ורוצים לקחת את הקשר הזה צעד אחד קדימה, תוכלו גם לבחור את התנור המיוחד של דונה איטליה ולהכין בו פיצה ביתית מזינה ופריכה.

המסלולים שלנו