גאווה איטלקית: קיצור תולדות הפיצה

גאווה איטלקית: קיצור תולדות הפיצה

על דבר אחד כולנו מסכימים: פיצה היא אחד המאכלים האהובים והטעימים ביותר. אבל מה אתם באמת יודעים עליה? הנה סקירה קצרה על ההיסטוריה של הפיצה

פיצה היא אולי המאכל האיטלקי המפורסם ביותר וסביר להניח שהיא זכתה למעמד הזה בזכות השילוב המדויק של המרכיבים שלה: בצק פריך, רוטב עגבניות טרי וכמובן – הגבינה המותכת מעל. אך למרות הפופולריות שלה, לא רבים מכירים את הסיפור האמיתי. אז אם אתם אוהבי פיצה מושבעים, הנה כמה שאלות טריוויה. מוזמנים לבחון את עצמכם!

נכון או לא נכון: פיצה היא מאכל איטלקי מסורתי שמקורו עוד בימי הביניים

לא נכון! תחשבו רגע, מה אחד הרכיבים המרכזיים בפיצה? נכון – רוטב העגבניות. ומתי התגלתה העגבנייה לעולמנו? יחסית לא מזמן. היא אמנם מסתדרת מעולה באקלים הים תיכוני, אבל למעשה העגבנייה היא עולה חדשה (יחסית!) שהגיעה לאירופה במאה ה-16 מיבשת אמריקה. לאחר שהאיטלקים הבינו את הפוטנציאל האדיר של הפרי הזה, (כן- זה פרי..:))  הם התחילו לשלב אותו כמעט בכל המנות שלהם, ועד המאה ה-18 פיצה איטלקית כבר הפכה למאכל לאומי פופולרי.

נכון או לא נכון: העם האיטלקי התאהב בפיצה מביס ראשון

לא מדויק. בתחילת דרכה פיצה הייתה ארוחת ערב (בוקר וצוהריים) למשפחות מהמעמד הנמוך. החומרים הזולים יחסית שלה הפכו אותה לאוכל רחוב שהיה אהוד על ההמונים. הם נהנו לאכול אותה כי היא קלילה וזמינה. אבל האליטה לא התלהבה, בלשון המעטה, והטיחה בפיצה האשמות קשות. ובכן... כולנו יודעים מי צחק אחרון.

נכון או לא נכון: פיצה נחשבה למאכל מלכות

נכון! למרות ההתחלה הקשה, הפיצה כבשה לבסוף את ליבם של האריסטוקרטים. פיצה בתנור העשויה על ידי אופה הפיצות המפורסם רפאל אספוזיטו קיבלה מעמד של מאכל מלכותי. במאה ה-19, הוא נענה לאתגר של מרגריטה מלכת איטליה ויצר מתכון לפיצה שבהמשך נשא את שמה. מלבד בסיס הבצק, פיצה מלכותית זו כללה רוטב מעגבניות מבושלות ומסוננות, גבינת מוצרלה ותוספת של עלי בזיליקום שהוסיפו ניחוח מרענן למנה. הפיצה הקלאסית הזאת נחשבת עד היום לפופולרית ביותר.

ושאלת בונוס – נכון או לא נכון: יש גם פיצה בלי רוטב עגבניות

נכון! בעיני רבים זה אולי נראה חילול הקודש, אך יש בהחלט פיצה איטלקית ללא רוטב עגבניות, ואפילו יש לה שם משלה – פיצה ביאנקה, או בתרגום לעברית "פיצה לבנה". פיצה זו נותנת כבוד לבצק שצריך "לשבת" שעות ארוכות, לפעמים ימים, כאשר המטרה היא ליצור פיצה אוורירית וקלילה. את הבצק מותחים בעדינות מורחים שמן זית ואחרי האפייה ראשונית מורחים עוד שמן זית שאליו אפשר להוסיף שום, רוזמרין וגבינה.

עכשיו, שבטוח כבר בא לכם פיצה.. כל מה שנשאר לכם לעשות: להוציא את הפיצה של דונה איטליה מהמקפיא, להפשיר ,להכניס לתנור האבן וליהנות מחוויה איטלקית אותנטית.

עוד אין לכם מנוי לדונה איטליה ? היכנסו לאתר ותוכלו להינות מחויה איטלקית אמיתית אצלכם בבית !

המסלולים שלנו